ÜNİVERSİTEMİZİN 2017-2018 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Üniversitemizin 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni 12 Ekim 2017 Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunum töreninden sonra Sabancı Kültür Sarayı’nda yapılan törenle gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve Üniversitemiz Devlet Konservatuarı Orkestrası ve Korosu eşliğinde söylenen İstiklal Marşıyla başlayan törende, Üniversitemizin tanıtım filminin izlenmesinin ardından Üniversitemiz Rektör Vekili Sayın Prof. Dr. Erdal Çelik açılış konuşmalarını yaptılar.

Üniversitemizin mevcut durumunu ve gelecek hedeflerini özetledikten sonra hayırlı bir öğretim yılı dileğiyle konuşmalarını sonlandıran Rektör Vekili Prof. Dr. Çelik’in konuşmalarının ardından Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Şeyma Yücel, öğrenciler adına konuşmasını yaptı.

Akademik açılış töreninin onur konuğu T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Dr. Faruk Özlü; açılış konuşmasında, ülkemizin Bilim, Sanayi ve Teknoloji alanında mevcut durumunu özetledikten sonra eğitim alanında sanayi ile işbirliği içinde bulunulması ve ihtiyaç duyulan nitelikte insan gücünün yetiştirilmesinin önemine dikkat çekerek Bakanlıklarının bu alandaki çalışmalarına değindi. Başarılı bir akademik yıl dileklerini ileten Sayın Bakan Dr. Faruk Özlü’ye Üniversitemiz adına Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik tarafından çiçek ve hediye takdim edildi.

Açılış konuşmalarından sonra tören Üniversitemiz Devlet Konservatuarı Orkestrasının dinletisi ile devam etti.

Akademik Yıl açılış törenin son bölümü olan ödül töreninde, 2016-2017 öğretim yılı Fakülte ve Yüksekokul birincilerine ve 2017-2018 öğretim yılında Üniversitemize kendi puan alanlarında en yüksek puan ile yerleşen öğrencilere Prof. Dr. Erdal Çelik tarafından ödülleri verildi.

Enstitümüz Müdürü Prof. Dr. Murat Aydoğdu ile Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Nalan Kahveci ve Yrd. Doç. Dr. Murat Çolak’ın da katıldığı tören, fuayede verilen kokteyl ile sona erdi.

Fotoğraflar için tıklayınız.