KAYIT YENİLEME (DERS KAYDI) KILAVUZU

2017-2018 güz dönemi kayıt yenileme işlemleri 13 Eylül 2017 (Saat: 10.00) Çarşamba günü başlayan kayıt yenileme tarihleri 18 Eylül 2017 (Saat: 17.00) Pazartesi gününe uzatılmıştır.

Tüm öğrencilerimizin (yeni kayıt yaptıranlar, tez ve ders döneminde olanlar, yabancı dil hazırlık ve bilimsel hazırlık sınıfı okuyacaklar, yabancı uyruklular vb. dahil olmak üzere) her yarıyıl belirtilen tarihlerde kayıt yenileme işlemi yapması zorunludur.

Kayıtlarını mazeretsiz olarak yenilemeyen öğrenciler, o yarıyıl için öğrencilik haklarından yararlandırılmazlar, o yarıyıl öğrenim sürelerini kullanmış sayılırlar, tezlerini teslim edemezler, doktora öğrencisi ise yeterlik sınavına giremez ve o dönem için yeterlik sınavı hakkını kullanmış ve başarısız olmuş sayılırlar.

KAYIT YENİLEME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

Not:

- DEBİS girişi yaptıktan sonra çıkan adres bigileri "Güncelle" butonuyla kaydedildikten sonra ders seçim sayfasına geçilmektedir.

-Tezsiz Yüksek Lisans dönem projesi aşamasında olacak ve sadece dönem projesini seçecek öğrenciler için web kayıt ekranında "kaydı tamamla" butonuna bastıklarında sistem tarafından otomatik olarak danışman onayı verilmektedir.

-Tezsiz Yüksek Lisans ve Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans öğrencileri ders seçimi yaptıktan sonra harç bilgisini web kayıt ekranından görüp Türkiye İş Bankası'nın herhangi bir şubesine öğrenci numaralarıyla yatıracaklardır.

-Ders Programı 15 Eylül'de açıklanacaktır, ders seçimi yaptığınızda en sondaki sekmeden oluşan ders programınızı görebilirsiniz.

-Öğrencilerimizin Web kayıttan önce danışmanlarıyla (danışmanı henüz atanmamış öğrencilerin ise anabilim dalı başkanlığı ile) iletişime geçerek seçimlik derslerini ve varsa alan derslerini onaylatmaları, kayıtlarının danışman tarafından reddedilmesi sorununu azaltacaktır.

- Aşağıdaki belirtilen Anabilim Dallarının ders programı girişleri tamamlanamadığından dolayı, web kayıtları aşağıda belirtilen tarihlerde yapılacaktır. Ensitümüzün telefonları kayıt döneminde çok yoğun olacağı için bu konuda onay amaçlı telefon iletişimi sağlayamayabilirsiniz, duyuruları takip ediniz veya zorunlu hallerde eposta ile iletişime geçiniz.

İktisat, Kamu Yönetimi ve İşletme Anabilim Dallarının yüksek lisans ve doktora programlarının ders kayıtları 14 Eylül 2017 (saat 10:00) ile 15 Eylül 2017 (saat 17:00) günleri arasında Web Kayıt ekranından yapılacaktır.

Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi, Temel İslam Bilimleri Anabilim Dallarının yüksek lisans ve doktora programlarının ders kayıtları (SADECE 18.09.2017 Pazartesi günü 09:00- 17:00 saatleri arasında şeklinde ilan edilmiş olup) 19 Eylül 2017 Salı günü saat 17:00'a uzatılarak Web Kayıt ekranından yapılacaktır.

- Not yükseltme, açılmayan dersin değişikliği ve müfredat değişiklii nedeniyle zorunlu ders değişikliği için Ders Değişikliği formunu (indirmek için tıklayınız) bilgisayar ortamında doldurup gerekli imzaları tamamlayarak  19-22 Eylül 2017 tarihleri arasında Enstitüye teslim ediniz.

- Kayıt yenileme yapamayan İzmir Üniversitesi Öğrencileri için duyuru: http://www.sbe.deu.edu.tr/sbe/duyuruDetay/338