2017-2018 LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

İlan edilen yerleştirme sonuçlarında "KAZANDI" şeklinde belirtilen asil adaylar için kesin kayıtlar 21, 22, 23 Ağustos 2017 tarihlerinde aşağıdaki şekilde ve bu sırayla yapılacaktır.

Adayların öğrenci numaraları ve DEBİS girişi için email adreslerine ulaşmak için tıklayınız.

KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

1.DEBİS Üzerinden İlk Kayıt İşlemleri: 21, 22, 23 Ağustos tarihlerinde DEBİS'e (www.deu.edu.tr veya www.sbe.deu.edu.tr ana sayfasındaki DEBİS kısmından) aşağıdaki bilgilerle giriş yapılarak istenilen tüm bilgiler doldurulmalıdır.

Kullanıcı adı: isim.soyisim (Örnek: ali.celik), Şifre: doğum tarihi (Örnek: 01/01/1990)

@ işaretinden sonra ogr.deu.edu.tr seçili olmalıdır. Doğum tarihi bilgisi, ön kayıtta verdiğiniz bilgiyle aynı olmalı ve arada "/" işareti koyularak girilmelidir.

Kesin kayıt için  isim.soyisim@ogr.deu.edu.tr eposta adresinizle DEBIS girişinizi yapamıyorsanız, yukarıda ilan edilmiş olan "öğrenci kullanıcı bilgisi" listesinden eposta adresinizi kontrol ediniz.

Giriş işleminin sağlıklı ve başarılı olabilmesi ve beklemelerin azalması için bu işlemin cep telefonundan ziyade bir bilgisayar kullanarak ve Enstitüye kayıt için gelmeden önce yapılması tavsiye edilir.

2.Taahhütname ve Kesin Kayıt Belgelerinin Enstitüye Teslim Edilmesi:

* DEBİS'te ilk kayıt işlemini tamamlamış olan öğrenciler Enstitümüze gelerek belge teslimini yine 21, 22, 23 Ağustos tarihlerinde yapmalıdırlar.

* Öğrenciler Enstitümüze gelmeden önce aşağıdaki taahhütnamelerden kendileriyle ilgili olanı doldurmalı, çıktısını alarak imzalamalıdırlar.

T.C. Vatandaşı Öğrenciler için Taahhütnameler
Doktora Programları Kayıt Taahhütnamesi
Tezli Yüksek Lisans Programları Kayıt Taahhütnamesi
Tezsiz / Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Kayıt Taahhütnamesi

Yabancı Uyruklu Öğrenciler için Taahhütnameler
Doktora Programları Kayıt Taahhütnamesi
Tezli Yüksek Lisans Programları Kayıt Taahhütnamesi
Tezsiz / Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Kayıt Taahhütnamesi

* Kesin kayıt için gereken belgeler ve özellikleri taahhütnamede belirtilmiş olup taahhütnamede belirtilen şekilde Enstitümüze belgelerin asıllarının veya veren kurum/noter onaylı suretlerinin teslim edilmesi gerekmektedir. (Diploma aslı ile işlem yapılmayacaktır. Veren kurum veya noter onaylı sureti teslim edilmelidir.) Enstitümüzde hiçbir belgenin "aslı gibidir"i yapılmayacaktır.

* İlgili taahhütnameyi dolduran öğrenciler Enstitümüzün Toplantı Salonuna gelerek ALES ve Yabancı Dil Belgesi'ni doğrulatmalı ve buradan alacakları öğrenci dosyasını doldurarak belgelerini taahhütnamedeki sırayla bu dosyaya yerleştirmelidirler. (Teslim alınırken kontrol edileceğinden dosyaya takılmamalıdır.)

* Öğrenci dosyası, Öğrenci İşleri Bürosuna teslim edilerek kayıt işlemi tamamlanmalıdır.

* Belgelerini kendisi getiremeyecek olan adaylar, belgelerde eksiklik olmamak kaydıyla bir başkası aracılığıyla belgelerini elden teslim edebilirler. Posta adresimize gönderilen belgeler ile kesin kayıt yapılmayacaktır.

* Enstitümüzün bulunduğu Tınaztepe Yerleşkesi'ne öğrenci araçları alınmamakta olup Enstitümüz tarafından alınan izin dolayısıyla yalnızca kesin kayıt tarihleri olan 21, 22, 23 Ağustos 2017 tarihlerinde kesin kayıt için Enstitümüze gelecek öğrenciler bu durumlarını giriş kapılarında güvenlik görevlilerine bildirerek araçla giriş yapabileceklerdir.

Tezsiz Program Ücretleri ile ilgili Not:

Aşağıdaki adreslerden görülebilecek Tezsiz Program Ücretleri, kesin kayıt döneminde yatırılmayacak, ders kayıt döneminde yatırılacaktır.

Tezsiz Yüksek Lisans Program Ücretleri

Uzaktan Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Program Ücretleri

Yabancı Uyruklu Adaylar için Not:

* Yabancı Uyruklu Adaylar Tezli Yüksek Lisans ve Doktora programlarına kayıtlanırken DEBİS üzerinden ilk kayıt işlemi öncesinde, öğrenci numaralarıyla Türkiye İş Bankası şubelerinden birine 258TL öğrenim ücreti yatıracaklardır.

* Tezsiz Programlara kayıtlanırken öğrenim ücreti kesin kayıt döneminde yatırılmayacak, ders kayıt döneminde yatırılacaktır. Tezsiz Program Ücretleri Yabancı Uyruklu öğrenciler için T.C. Vatandaşlarının yatıracağı ücret ile aynıdır.