2017-2018 ÖĞRETİM YILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU TAKVİMİ ve BAŞVURU İŞLEMLERİ

Değerli Adayımız,

Enstitümüz Lisansüstü Programlarına göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Lisansüstü programlara başvurunun ilk adımı olarak 17 Temmuz'da başlayan ve internet üzerinden yapılan Ön Kayıt Başvuruları için son gün 28 Temmuz'dur.

Ön Kayıt İşlemleri Rehberi'nden Ön kayıt başvurularının nereden ve nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiye ulaşabilirsiniz:

Ön Kayıt İşlemleri Rehberi için Tıklayınız

Ön Kayıt Girişi için Tıklayınız

Ön Kayıt aşamasında adaylarımızca sorulan sorular "Ön Kayıt Başvuruları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular" başlığında yayımlanmıştır ve sorular geldikçe güncellenmektedir. Sorularınıza bu başlıktan da cevap bulabilirsiniz:

Ön Kayıt Başvuruları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular için Tıklayınız

Ön Kayıt formunu doldurmadan önce aşağıdaki bilgileri içeren Başvuru Kılavuzlarını incelemenizi önemle tavsiye ederiz.

-Mezuniyet alanınıza göre başvuru yapabileceğiniz programlar

-Öğrenci alacak programlar ve kontenjan, ALES türü, eğitim dili bilgileri

-Tezsiz programların ücretleri

-Başvuru ve kesin kayıtlarla ilgili dikkat edilmesi gerekenler

-Ön kayıt başvurularının yapılması

-Başvuruların nasıl değerlendirileceği ile ilgili bilgiler

-Sonuçların ilanı ve kesin kayıtlar ile ilgili bilgiler

-Kesin kayıtta teslim edilmesi gereken belgeler

(Bu bilgilere http://www.sbe.deu.edu.tr/sbe/basvuruTarihleriveIstenilenBelgeler  adresinde ayrı başlıklar altında ulaşılabilir.)

İlgilendiğiniz program türü ile ilgili başvuru kılavuzuna aşağıdaki başlıklara tıklayarak ulaşabilirsiniz:

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları için Başvuru Kılavuzları

Yabancı Uyruklular için Başvuru Kılavuzları

Başvurmak istediğiniz programı seçerken mezun olduğunuz alandan öğrenci kabul edip etmediğini ve kontenjan sayısını kontrol ettikten sonra program içeriğiyle ilgili bilgi almak üzere programın DEÜ Bilgi Paketi Ders Kataloğu'ndan program tanıtımlarını ve ders bilgilerini inceleyebilirsiniz.

Doktora programları için http://debis.deu.edu.tr/ders-katalog//2017-2018/tr/tr-c1.html adresinden, tezli/tezsiz/uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programları için http://debis.deu.edu.tr/ders-katalog//2017-2018/tr/tr-c2.html sayfasından Sosyal Bilimler Enstitüsü seçilerek bu bilgilere erişilebilir.

2017-2018 Başvuru Takvimi aşağıdaki gibidir:

17-28 Temmuz 2017      Tezli/Tezsiz/Uzaktan Eğitim/Doktora Ön Kayıt Başvurularının Internet üzerinden yapılması

08 Ağustos 2017           Tezli Yüksek Lisans Bilim Sınavları

10 Ağustos 2017           Disiplinlerarası Anabilim Dalları için Tezli Yüksek Lisans Bilim Sınavları (Yazılı Sınav 09.30, Sözlü Sınav 14.30)
                                      (Afet Yönetimi, Avrupa Birliği, Bilgi Yönetimi, Kadın Çalışmaları, Toplam Kalite Yönetimi Anabilim Dalları)

09 Ağustos 2017            Doktora Bilim Sınavları

11 Ağustos 2017            Disiplinlerarası Anabilim Dalları için Doktora Bilim Sınavları (Yazılı Sınav 09.30, Sözlü Sınav 14.30)

14-18 Ağustos 2017      Sınav Sonuçlarının İlanı

21-22-23 Ağustos 2017  Tezli/Tezsiz/Uzaktan Eğitim/Doktora Kesin Kayıtlar